Tips voor het kopen van een tweedehandse auto

Het kopen van een tweedehandse auto is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op zoek gaat naar een tweedehandse auto. In dit artikel geven we tips voor het kopen van een tweedehandse auto, zodat je zeker weet dat je de juiste auto in huis haalt. Lees snel verder en wij vertellen jou meer over het kopen van een tweedehandse auto.

De automarkt is weer in volle gang. Na een aantal jaar van recessie kopen steeds meer mensen een nieuwe auto. Dat is een goede ontwikkeling voor de markt met tweedehandse auto’s, aangezien er dan meer tweedehandse auto’s worden aangeboden. De kans is hierbij ook groter dat je er nieuwere auto’s worden aangeboden. Lees snel verder en leer meer over de automarkt voor tweedehandse auto’s.

Waar een tweedehandse auto kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehandse auto, dan kun je deze bij een particulier kopen of bij een autogarage. Op het internet kun je meerdere websites raadplegen om het aanbod van tweedehandse auto’s te bekijken. Op websites zoals marktplaats, speurders of autoscout kun je tweedehandse auto’s van zowel particulieren als van autogarage bedrijven bekijken.

In de meeste gevallen betaalt de aanbieder een fee om zijn auto op deze websites aan te bieden. Jij als kopen betaalt dus geen fee. Dat is prettig, want op deze manier kun je onbeperkt op advertenties reageren zonder dat je een fee hoeft te betalen.

Auto kopen van een particulier

Er worden ontzettend veel auto’s door particulieren verkocht. Op zich kan het geen kwaad om een auto van een particulier te kopen. Je bekijkt de auto en wanneer je besluit om de auto te kopen, ga je bij het postkantoor langs om de auto over te schrijven. In de meeste gevallen betaalt de koper de overschrijvingskosten. Het nadeel van een auto bij een particulier kopen is dat je vaak geen garantie krijgt. Wanneer er iets met de auto gebeurd om de auto niet in goede staat blijkt te zijn, heb je dus eigenlijk niets om op terug te vallen.

Daarom raden we jou aan om altijd iemand mee te brengen die verstand heeft van auto’s, mocht je een auto willen kopen van een particulier. Daarnaast is het slim om een aantal vragen te stellen: zoals wanneer was de laatste APK (+ vraag naar de papieren), of er wat met de auto gebeurd is de laatste jaren en of de auto ongelukvrij is of niet.

Een auto kopen bij een garagebedrijf

Het voordeel van een auto kopen bij een garagebedrijf is dat je garantie ontvangt. Daarnaast zet het autogaragebedrijf zijn reputatie op het spel wanneer het niet de waarheid vertelt of een auto in een slechte staat verkoopt. Ook zal je zien dat de hele auto gechecked is voordat deze verkocht wordt. Meestal betaal je een hogere prijs bij een autogaragebedrijf, maar daarnaast kun je er ook vanuit gaan dat alles in orde is. Deze zekerheid heb je niet bij particulieren.

De meeste garagebedrijven hebben hun auto’s online staan op marktplaats en andere autoverkoop websites. Het uploaden van een advertentie kan behoorlijk prijzig zijn, dus vaak zie je dat ze meerdere auto’s op hun eigen website hebben staan. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van het autogaragebedrijf zelf.

Er zijn heel wat autogaragebedrijven in Nederland waar je een tweedehandse auto kunt kopen. Het is handig wanneer je een auto koopt bij een garagebedrijf dicht in de buurt, anders moet je het vervoer van je auto weer regelen. Tot slot biedt een autogaragebedrijf vaak de mogelijkheid om een auto in te ruilen. In dit geval krijg je geld voor je oude auto, dat je kunt gebruiken om een nieuwe auto te kopen. Klik hier voor auto inruilen.