3 tips om snel je rijbewijs te halen

Als je de leeftijd hebt bereikt om te gaan lessen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Je wilt immers zo snel mogelijk kunnen rijden in de auto. In deze blog geven we je een drietal tips, waardoor je sneller je rijbewijs haalt.

Tip 1: Kies een goede rijschool

Logisch denk je misschien, maar de praktijk wijst nog wel eens wat anders uit. Niet iedere rijschool is even goed. Zo kun je ergens heel goedkoop uit zijn, maar dit zegt niets over de kwaliteit van de lessen die je krijgt. Hoe kies je een goede rijschool? Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet:

  • Bekijk het slagingspercentage (landelijk is 50%)
  • Kies voor een rijschool dat gebruik maakt van een leskaart
  • Check of de instructeurs ook daadwerkelijk bevoegd zijn (Ja, echt! Dit gaat nog wel eens niet goed)
  • Vraag referenties op bij mensen die je kent.

Tip 2: Ga snel aan de slag met de lesstof voor je theorie

Helaas gebeurt het nog erg vaak dat rijexamens uitgesteld moeten worden omdat de theorie nog niet is gehaald. Super zonde! Wanneer je van plan bent om te gaan lessen, doe je er verstandig aan om direct aan de slag te gaan met de lesstof van je theorie. Vaak kun je lessen volgen bij een rijschool of online oefeningen doen. Als je er voor zorgt dat je snel je theorie haalt, helpt je dit bij het lessen en zal je dus sneller examen kunnen doen.

Tip 3: Een goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk

Zorg ervoor dat je er klaar bent. Klinkt logisch denk je misschien. Maar veel examenkandidaten zijn er vaak nog niet helemaal 100% klaar voor. Overleg goed met je instructeur hoe ver je bent en wanneer je examen kunt doen, werk hier naar toe. Ga je examen doen? Zorg ook dan dat je goed voorbereid bent. Je kunt bijvoorbeeld een tussentijdse toets doen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Dat helpt flink, want je hebt immers dan al een keer ervaren hoe het is om examen te doen.

Ga met deze tips aan de slag als je snel je rijbewijs wilt halen. Maar je bent er pas echt klaar voor, als je instructeur dit heeft bepaald. Zorg daarom dat je veel leert en opsteekt tijdens het lessen!

Bron: Rijschool Hattem, Rijschool Hendriks