Waarom een kenteken check uitvoeren?

Wanneer je een auto van plan bent te kopen en een leuke al op het oog hebt is het belangrijk om een kenteken check te doen. Vooral als je van plan bent een tweedehandse auto te kopen. Ook bij het verkopen van een auto kan het handig zijn. Door een kenteken check uit te voeren kom je veel gegevens over de auto te weten.

  • Allereerst kom je achter de dagwaarde van de voertuig. Dit is vooral handig voor verkopers, omdat ze zo een verkoopprijs kunnen opstellen. Je kunt ook voorkomen dat een verkoper teveel gaat vragen voor de auto.
  • Daarnaast kun je nagaan of de auto in het verleden schade heeft opgelopen en de aard ervan. Wanneer je een auto gaat kopen is de kans groot dat de verkoper je zulke details niet gaat geven, dus je gaat zelf hierachter moeten komen.
  • Je kan de autoverzekering, autofinanciering, BPB en wegenbelasting ervan berekenen.
  • Je ziet ook hoeveel eigenaren de auto heeft gehad.
  • Verder kun je zien wat de precieze kilometerstand is en of het de kilometerteller is teruggedraaid.
  • Je krijgt ook overige gegevens zoals het bouwjaar, onderhoudskosten, etc.

Een kenteken check kun je online uitvoeren. Er zijn genoeg websites die dat kunnen doen. Sommige van ze vragen een bepaald bedrag, maar er zijn ook een paar tussen die je gratis alle informatie geven. Alhoewel ze best beperkt kunnen zijn en je niet alle gegevens kunnen geven.

Een kenteken check uitvoeren is dus belangrijk en kan mogelijke problemen in de toekomst voorkomen.

fotocredit: StevenK / Shutterstock.com