Flitsend het wegdek op

Auto liefhebbers

De temperatuur stijgt en het weer wordt steeds beter. Nog even en we kunnen genieten van heerlijke zomerdagen en warme zomeravonden. Dit is de perfecte kans om lekker op pad te gaan. Als Nederlanders stappen we vaak op de fiets of gaan we voor een lekkere wandeling het bos in of het strand op. Ook kunnen we er natuurlijk op uit met de auto en kunnen we door de mooiste gebieden rondrijden.

Voor de meeste mensen is de auto alleen een vervoersmiddel en wordt de auto alleen gebruikt om ergens naartoe te gaan. Er zijn ook een aantal mensen die van hun auto een kunstwerk maken en deze graag met de wereld willen delen en gezien willen worden. Voor deze auto liefhebbers zijn er verschillende manieren om de auto zijn eigen persoonlijkheid te geven en deze aan te passen zoals je zelf maar wilt. Dit kan op verschillende manieren, waaronder cartuning en carstyling.

Tip: achterraamspoiler

Carstyling

Carstyling gaat vooral over het uiterlijk van de auto en hoe deze gezien wordt door anderen. Zowel het interieur van de auto als de buitenkant kunnen zoveel aangepast worden als je zelf maar wilt. De bekleding van de auto kan geproduceerd en geïnstalleerd worden in bijvoorbeeld een lederen uitgave of juist met verschillende kleuren of symbolen. Daarnaast kan het dashboard of zelfs het stuur aangepast worden naar de eigen smaak en keuzes.

Het uiterlijk, of het exterieur, van de auto kan ook geheel aangepast worden aan de voorkeuren van de eigenaar. Bij dit soort carstyling denken we vaak aan racefilms zoals Fast & Furious, waarin spectaculaire auto’s voorbijkomen. Zo kan de kleur van de auto aangepast worden of kunnen er symbolen en letters op de lak toegevoegd worden. Ook kunnen de velgen aangepast worden of kan er een spoiler toegevoegd worden aan de auto.

Cartuning

Aan de andere kant heb je ook cartuning. Cartuning gaat vooral om het vermogen en de prestatie van de auto. Bij dit soort aanpassingen denken veel mensen vaak aan het vermogen van de motor en de topsnelheid die de auto dan kan behalen. Meer vermogen om een hogere snelheid te behalen is niet het enige waar je aan kunt denken.

Uitgelicht: Achterlichtcovers

Ook kan er een aanpassing gemaakt worden aan het acceleratievermogen of de auto lichter maken zodat deze minder weerstand heeft van het wegdek. Daarnaast kan de auto ook zo aangepast worden dat hij een sterker geluid maakt, net zoals de raceauto’s in de bekende films.