Ecruisers

De naam zal nog niet bij iedereen even bekend zijn. Toch timmert het bedrijf Ecruiser flink aan de weg. Ze brengen een scala aan vervoersmiddelen op de markt die allemaal op elektriciteit rijden. Denk daarbij aan brommers, scooters en racemotoren. Ze hebben echter ook driewielers, eStaps en Fat Tire Choppers in het assortiment. Ken jij deze vervoersmiddelen nog niet? Lees dan snel verder om alles te ontdekken over Ecruisers.

De prijs

Zoals eigenlijk alle elektrische vervoersmiddelen hangt er wel een hoger prijskaartje aan dan aan traditioneel aangedreven modellen. Het Nederlandse bedrijf Ecruiser biedt echter al opties voor minder dan 2.000 euro aan. Hierbij staat de kwaliteit in een hoog vaandel en er worden geen compromissen gesloten op dit gebied.

Alle stekkers en kabels zijn goed geïsoleerd zodat water en vocht geen schade aan kunnen richten. Ook worden alle bevestigingspunten goed gecontroleerd zodat er niks los kan raken door trillingen.

Het uiterlijk

De moderne, ingenieuze modellen van Ecruiser zijn het bewijs dat elektrische vervoersmiddelen zowel mooi als schoon kunnen zijn. Deze futuristische ontwerpen zijn een genot voor het oog, zowel door het gehele uiterlijk als de grote banden. Deze Fat Tires worden ook wel Big Wheels genoemd en zorgen voor een beter contact met de weg wat de veiligheid ten goede komt.

Modellen

  • De X1 Fat Tire is een Estep met dikke wielen en een breed vlak voetplateau. Er is ruimte voor een passagier, die ook comfortabel kan zitten met een luxe rugsteun. Het rijbereik is minimaal 60 km, maar afhankelijk van het type accu is ook 180 km haalbaar.
  • De Echopper is een stoere brommer die zeer comfortabel is door het fijne zadel en de ontspannen houding die je erop hebt. Het model 3.0 heeft een rijbereik is minimaal 60 tot maximaal 120 km. De futuristisch ontworpen V8 heeft een rijbereik van 60 tot 90 km. Ook hier is de gebruikte accu een belangrijke factor.
  • De GTS 3.0  is een step die lijkt op de X1 maar dit model wordt zittend bereden. Het rijbereik is 50 km en dankzij de 3000 Watt motor is hij in no-time op topsnelheid.
    De GTS 4.0 is een echte brommer met Fat Tires en een elektromotor van 2000 Watt. Hij is geschikt voor 2 personen en heeft een rijbereik van 80 km.
  • De Cafecruiser tot slot heeft  een op een naked bike lijkende voorkant met een groot voorwiel. Het achterwiel is lekker breed en de accu is laag geplaatst. Dit komt het rijplezier en de veiligheid ten goede. Het rijbereik is 60 tot 110 km, afhankelijk van de accu.

Conclusie

Met deze verschillende modellen biedt Ecruiser een ruime keuze waarbij voor elk wat wils te vinden is. Alle voertuigen rijden op elektriciteit wat het milieu ten goede komt, goedkoper in het onderhoud is en geluidsoverlast voorkomt.